De Canadese bariton Drew Santini, die bekendstaat om zijn buitengewoon warme klank en podiumpersoonlijkheid, geeft concerten en zingt in opera’s aan weerszijden van de Atlantische Oceaan. Hij voelt zich op zijn gemak bij repertoire uit verschillende stijlperioden en is zeer enthousiast over het seizoen 2019/2020, waarin hij werken zingt van componisten uiteenlopend van J.S. Bach tot Philip Glass.

Het seizoen begint gepast met Beginnings, een project met de Nederlandse Bachvereniging onder leiding van Shunske Sato, met drie vroege Bach-Cantates en andere muziek die Bach in zijn jongere jaren heeft geïnspireerd. In het najaar zingt Drew de rol van Don Giovanni met het Orkest van de Achttiende Eeuw onder leiding van dirigent Kenneth Montgomery en. In de winter staat een Nederlandse tournee met van Händels Messiah op het programma met de Nieuwe Philharmonie Utrecht onder leiding van Johannes Leertouwer. Begin 2020 zingt Drew de rol van William in The Fall of the House of Usher van Philip Glass in de productie Opera Melancholica van Opera2Day. Deze tournee van 25 voorstellingen doet 20 Nederlandse steden aan tussen half januari en half maart 2020. Voor Pasen vertolkt Drew de baspartij in de Mattäus Passion van Bach in de tournee van de Nederlandse Bachvereniging onder leiding van de Argentijnse dirigent Leonardo García Alarcón. In de vroege zomermaanden maakt hij een tournee door Frankrijk met het Damask Vocal Quartet, geeft hij concerten en maakt een cd-opname van Bachs Hohe Messe met BachPlus in België, en geeft hij een uitvoering van Venus & Adonis van John Blow op het Festival de Musique d'Hardelot met Ensemble Masques onder leiding van Olivier Fortin.

In eerdere seizoenen debuteerde Drew op het concertpodium bij Tafelmusik Baroque Orchestra (The Messiah van Händel), het Concertgebouw Kamerorkest (Matthäus-Passion van Bach), het Jerusalem Baroque Orchestra (Johannes-Passion van Bach), het Residentie Orkest (Bachs Weihnachtsoratorium), de Lautten Compagney (als Amanzio in Händels Giustino), Il Gardellino (Bach-Cantates), het Fins Barok Orkest (Der Tod Jesu van Graun) en La Bande Montréal Baroque (Bach-Cantates). Hij stond op het operatoneel bij De Nationale Opera als Le mari in Les Mamelles de Tirésias van Poulenc onder aanvoering van Roger Vignoles, en hij zong de rol van Ben in Menotti's The Telephone in een samenwerking van de Nederlandse Reisopera met de Opera van Göteborg. Onlangs zong hij de rol van Guglielmo in Così fan tutte van Mozart in Brussel op het Midsummer Mozartiade Festival. Andere operarollen die hij zong zijn Figaro (Le Nozze di Figaro), Papageno (Die Zauberflöte), Le Gendarme (Les Mamelles de Tirésias), Lockit (Beggar's Opera), Ramiro (L'heure Espagnole) en Mr. Splinters (The Tender Land). In wereldpremières van opera’s zong hij rollen als Gilfaethwy the False (Wolf-in-Skins van Gregory Spears), Gunnar (The Raven’s Kiss van Evan Fein) en Reporter (Séance on a Wet Afternoon van Stephen Schwartz).

Voor het label ATMA nam hij met La Bande Montréal Baroque de Cantates 4, 9, 106 en 181 van Bach op, en met het Belgische BachPlus nam hij Cantate 125 en het Musicalische Exequien van Schütz op. Hij werkte mee aan diverse video-opnames uit de serie All of Bach van de Nederlandse Bachvereniging, waaronder die van de Johannes-Passion. In 2014 richtte hij het Damask Vocal Quartet op. In de winter van 2018 bracht het ensemble zijn debuut-cd uit met negentiende-eeuwse kwartetten met piano, getiteld O schöne Nacht. Drew behaalde zijn bachelor aan de Manhattan School of Music en zijn master aan The Juilliard School, beide in New York. Hij woont momenteel in Den Haag.

Deze biografie is voor het laatst bijgewerkt in september 2019. Vraag voor gebruik via e-mail aan Drew naar de meest recente of een langere of kortere versie.

Portretfoto’s, PR-foto's en biografieën van Drew zijn hieronder te downloaden.