De Canadese bariton Drew Santini, die bekend staat om zijn buitengewoon warme klank en podiumpersoonlijkheid, geeft concerten en zingt in opera’s aan weerszijden van de Atlantische Oceaan. Hij voelt zich op zijn gemak bij repertoire uit verschillende stijlperioden en wordt vooral geroemd om zijn stijlvolle, fijngevoelige uitvoeringen van werken van Bach en zijn tijdgenoten.

In het seizoen 2018/2019 maakt hij betekenisvolle debuten in Toronto, New York, Amsterdam, Brussel, Tel Aviv, Jeruzalem, zijn geboorteplaats Stratford (Ontario) en verschillende steden in Nederland, het land waar hij nu woont. Tot de hoogtepunten van het seizoen behoren zijn eerste Guglielmo in Mozarts Così fan tutte in Brussel, de Matthäus-Passion van Bach met het Concertgebouw Chamber Orchestra (onder aanvoering van Boudewijn Jansen), de Johannes-Passion van Bach met het Jerusalem Baroque Orchestra (met dirigent Joshua Rifkin), Händels Messiah met het Tafelmusik Baroque Orchestra (onder aanvoering van Ivars Taurins), en Bachs Weihnachts Oratorium met het Residentie Orkest (onder dirigent Philipp von Steinaecker). Drew is vaste solist bij de Nederlandse Bachvereniging en geeft daarmee dit seizoen acte de présence als Christus in de Johannes-Passion van Schütz onder leiding van Christoph Prégardien. Verder staan er veel recitals en kamermuziekuitvoeringen op het programma, onder andere op Stratford Summer Music. Ook verschijnt bij het Nederlandse label 7 Mountain Records O schöne Nacht, de debuut-cd van het Damask Vocal Quartet, waarvan Drew medeoprichter is.

In eerdere seizoenen debuteerde Drew op het concertpodium bij de Lautten Compagney (als Amanzio in Händels Giustino - Wolfgang Katschner), de zuidnederlandse philharmonie (de Matthäus-Passion - Matthew Halls), Il Gardellino (Cantates van Bach - Marcel Ponseele), het Fins Barok Orkest (Der Tod Jesu van Graun - Seppo Murto) en La Bande Montréal Baroque (Cantates van Bach - Eric Milnes). Hij stond op het operatoneel met De Nationale Opera als Le mari in Les Mamelles de Tirésias van Poulenc onder aanvoering van Roger Vignoles, en hij zong de rol van Ben in Menotti's The Telephone in een samenwerking van de Nederlandse Reisopera met de Opera van Göteborg. Andere operarollen zijn Figaro (Le Nozze di Figaro), Papageno (Die Zauberflöte), Le Gendarme (Les Mamelles de Tirésias), Lockit (Beggar’s Opera), Ramiro (L'heure Espagnole) en Mr. Splinters (The Tender Land). Hij zong in wereldpremières van opera’s in rollen als Gilfaethwy the False (Wolf-in-Skins van Gregory Spears), Gunnar (The Raven's Kiss van Evan Fein) en Reporter (Séance on a Wet Afternoon van Stephen Schwartz).

Voor het label ATMA nam hij met La Bande Montréal Baroque de Cantates 4, 9, 106 en 181 van Bach op. Met het Belgische BachPlus nam hij Cantate 125 en het Musicalische Exequien van Schütz op. Hij werkte mee aan diverse video-opnames uit de serie All of Bach van de Nederlandse Bachvereniging, waaronder die van de Johannes-Passion. In 2014 richtte hij het Damask Vocal Quartet op. In de winter van 2018 bracht het ensemble zijn debuut-cd uit met negentiende-eeuwse kwartetten met piano, getiteld O schöne Nacht. Drew behaalde zijn bachelor aan de Manhattan School of Music en zijn master aan The Juilliard School, beide in New York. Hij woont momenteel in Den Haag.


Deze biografie is voor het laatst bijgewerkt in februari 2019. Vraag Drew vóór plaatsing of gebruik via een e-mail om de meest recente of een langere of kortere versie.

Portretfoto’s, PR-foto's en biografieën van Drew zijn hieronder te downloaden.